Cannelloni con spinaci
Suroviny
• cannelloni • 1/2 kg špenátu • sůl • 250 g ricotty nebo suchého tvarohu • 2 vejce • olivový olej • parmezán • rajčatová omáčka • bešamel
Příprava
Špenát umyjeme a dáme do velkého kastrolu, osolíme, přidáme trochu olivového oleje, ani ne půl sklenky vody, přikryjeme poklicí a necháme vařit asi 3 minuty.
Špenát vymačkáme, případně trochu pokrájíme a dáme do větší mísy, osolíme, přidáme ricottu a vajíčka. Řádně rozmícháme. Můžeme přimíchat trochu parmezánu.
Připravenou směsí naplníme cannelloni.
Na dno zapékací misky nalijte rajčatovou omáčku, naskládejte cannelloni na ni a přelijte zbytkem omáčky s bešamelem. Pak posypejte parmezánem a dejte zapéct.
V předehřáte troubě pečte 30-40 minut při 200°C.
Čas přípravy: 40 - 50 minut