Crema di piselli - hrášková polévka

Suroviny
• 400g hrášku v konzervě či ve skle
• 1 cibule
• 2 pórky
• 50g másla
• 1 vrchovatá lžíce hladké mouky
• hrst nadrobno nakrájené petrželky
• 1 gran cucina 200ml
• pár lístků máty
• 2 polévkové lžíce nastrouhaného parmezánu
• sůl
• chleba
Příprava
Nadrobno nakrájenou větší cibuli zpěníme v širším kastrolu na másle do sklovata, přidáme pórky nakrájené na kolečka a osmahneme.
Přidáme lžíci mouky a uděláme jemnou jíšku. Za stálého míchání přidáme 1/2 litru vody.
Přidáme opláchnutý hrášek, petrželku, mátu a povaříme asi 15 minut.
Vše pořádně rozmixujeme mixérem.
Osolíme, přidáme gran cucinu, zamícháme a stáhneme z plotny.
Vsypeme parmezán a znovu zamícháme.
Náš tip: Na pánvi osmahneme do zlatova chleba nakrájený na kostičky a pak jím ozdobíme polévku.
Čas přípravy: cca 30 min