Farfalle con zucchine e verdure
Suroviny:
• 320g farfalle • 1 cuketa • 1 mrkev • 1 lilek • 1 paprika • olivový olej • strouhaný parmezán • 3 stroužky česneku • hrst nadrobno nakrájené petrželky • rozmarýn • sůl • případně feferonku nebo feferonkový krém Granoro •
Příprava:
Zeleninu řádně omyjeme a odkrájíme stopky a konce. Papriku omyjeme, vyčistíme a nakrájíme podélně a pak příčně, na slabé pásky. Cuketu a mrkev nakrájíme na kolečka, lilek na kostičky. Dáme vařit vodu a pak i těstoviny. Mezi tím dáme do jiného, širokého kastrolu asi 1 litr vody a ½ lžíce soli, a do vroucí vody vhodíme nakrájenou mrkev a vaříme 1 min. Pak přidáme nakrájenou cuketu a vaříme další minutu.
Přidáme na kostičky nakrájený lilek, vaříme vše další minutu, pak scedíme všechnu zeleninu. Na velkou pánev dáme trochu dobrého olivového oleje a necháme zpěnit 3-4 stroužky česneku. Přidáme nakrájenou papriku a osmahneme asi 2 minuty.
Přidáme lehce povařenou zeleninu a jemně nasekanou petrželku a nasekaný nebo rozdrcený rozmarýn, vše zamícháme a přidáme pár natrhaných lístků bazalky, případně feferonku. Posolíme a za stálého míchání osmahneme další 3-4 min. Pokud se to moc vysuší, přidáme trochu bílého vína. Na pánev k zelenině přidáme scezené těstoviny, zamícháme, dosolíme, přidáme trochu dobrého olivového oleje, zamícháme, přidáme parmezán, opět zamícháme, a ihned servírujeme.
Čas přípravy: 20 minut
Porce: 4 osoby