Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

Farfalle con zucchine e verdure

Farfalle con zucchine e verdure

Suroviny:

•  320g farfalle •  1 cuketa • 1 mrkev •  1 lilek •  1 paprika • olivový olej •  strouhaný parmezán •  3 stroužky česneku • hrst nadrobno nakrájené petrželky • rozmarýn •  sůl •  případně feferonku nebo feferonkový krém Granoro


Příprava:

Zeleninu řádně omyjeme a odkrájíme stopky a konce. Papriku omyjeme, vyčistíme a nakrájíme podélně a pak příčně, na slabé pásky. Cuketu a mrkev nakrájíme na kolečka, lilek na kostičky. Dáme vařit vodu a pak i těstoviny. Mezi tím dáme do jiného, širokého kastrolu asi 1 litr vody a ½ lžíce soli, a do vroucí vody vhodíme nakrájenou mrkev a vaříme 1 min. Pak přidáme nakrájenou cuketu a vaříme další minutu.

Přidáme na kostičky nakrájený lilek, vaříme vše další minutu, pak scedíme všechnu zeleninu. Na velkou pánev dáme trochu dobrého olivového oleje a necháme zpěnit 3-4 stroužky česneku. Přidáme nakrájenou papriku a osmahneme asi 2 minuty.

Přidáme lehce povařenou zeleninu a jemně nasekanou petrželku a nasekaný nebo rozdrcený rozmarýn, vše zamícháme a přidáme pár natrhaných lístků bazalky, případně feferonku. Posolíme a za stálého míchání osmahneme další 3-4 min. Pokud se to moc vysuší, přidáme trochu bílého vína. Na pánev k zelenině přidáme scezené těstoviny, zamícháme, dosolíme, přidáme trochu dobrého olivového oleje, zamícháme, přidáme parmezán, opět zamícháme, a ihned servírujeme.

Čas přípravy: 20 minut

Porce: 4 osoby