Gomiti rigati ai broccoli
Suroviny
• 350g kolena • 700g brokolice (velkých či malých hlaviček s listy) • 4 stroužky česneku • 4 ančovičky • feferonkový krém • olivový olej • sůl
Příprava
V osolené vodě uvaříme gomiti. Mezi tím nakrájíme umytou brokolici i s listy na malé kousky, osolíme a dáme do širokého kastrolu povařit s 1/2 sklenkou vody. Po asi 8 minutách přidáme hodně olivového oleje, 4 stroužky nakrájeného česneku a jestli máme otevřené ančovičky, tak přidáme 3-4 a dle chuti trošku feferonky nebo feferonkového krému Granoro. Bez poklice, za častého míchání osmahneme asi 5 min.
Těstoviny scedíme a přidáme do kastrolu s brokolicí a na mírném ohni, za stálého míchání necháme spojit další 3 min. Můžeme dle chuti hodně posypat parmezánem.
Čas přípravy: 20 minut
Porce: 4 osoby