Produkty z rajčat se stávají čím dál tím více oblíbenější surovinou nejen italské kuchyně. Nabízíme rajčata sušená, krájená, drcená i loupaná dále rajčatové protlaky a pyré. O tom, že nám záleží na kvalitě našich produktů, se můžete přesvědčit u nabídky kečupů. Náš 100% přírodní produkt bez chemických konzervantů dokonce získal cenu na mezinárodní potravinářské soutěži v Kolíně nad Rýnem.
Produkty z rajčat jsou v Itálii naprostou samozřejmostí téměř každého jídla. Sušená rajčátka neboli Pomodori secchi jsou přímo základní surovinou zdejší gastronomie. K pravé chuti sušených rajčat je potřeba ostré slunce jižní Itálie, slaný vzduch a bioprostředí, které se dá velmi těžko něčím nahradit. Tato pochutina se postupně dostává i k nám. Nebojíme se experimentovat a používat ji ve studené i teplé kuchyni, kde se výborně hodí do těstovin nebo k masu. Ze sušených rajčat můžete zkusit vyrobit tzv. paté, což jsou rozmletá sušená rajčata, která můžete použít při přípravě studených pokrmů.
A pokud přemýšlíte, co dalšího přidat do těstovin nebo salátu, zkuste zelené olivy bez pecek. Zelené olivy se sklízejí na podzim jako nezralá forma černých oliv, které se sbírají až v prosinci. Mají výraznou chuť, která skvěle doplní nejen saláty a těstoviny, ale jsou oblíbenou surovinou na pizze nebo k vínu.