U nás je asi nejznámější omáčkou svíčková nebo koprovka. Co takhle ale vyzkoušet něco opravdu chutného z receptury slunečné Itálie? Rajčatové omáčky s feferonkami, olivami nebo pečeným česnekem dokáží obohatit českou kuchyni o nevídané chutě. Stejně jako pesta, kterým se u nás lidově říká bazalkové omáčky, díky vysokému obsahu této voňavé bylinky. Nebojte se vyzkoušet lahodné chutě italské kuchyně, rozhodně nebudete zklamáni.
Omáčky na těstoviny jsou skvělým produktem pro každou kuchařku. Chutnají lahodně, obsahují kvalitní suroviny a navíc je pokrm rychle a snadno nachystán. U každého balení omáček z rajčat i pesta je uveden počet porcí a příprava jídla nezabere více jak 20 minut. Stačí uvařit těstoviny, do nich zamíchat potřebné množství omáčky a dle chuti zasypat strouhaným sýrem. Tímto jídlem se zavděčíte téměř každému dospělému i dětem, pro které jsou těstoviny jedním z nejoblíbenějších pokrmů.
Pokud hledáte další italské speciality a třeba i trochu pálivější, vyzkoušejte feferonkový krém. Ten se vyrábí z čerstvých chilli papriček z italské oblasti Calábrie. Papričky jsou oceňovány pro svou jedinečnou vůni. Rozmixované a doplněné pouze o panenský olivový olej dodají krému opravdu pikantní chuť.