Panenský olivový olej 100% ITALIA Basso 1l
Tradice olivových olejů už od roku 1904
Výběrová jakost olivového oleje získaného přímo z oliv pouze mechanickými postupy.
Detailní popis
Olivový olej se dělí do šesti základních skupin dle kvality.
Nejvyšší kvalita olivového oleje se označuje jako extra panenský olivový olej, který vzniká prvním mechanickým lisováním oliv za studena, čímž je zachováno nejvíce vitamínů a dalších cenných látek. Druhým lisováním, které již probíhá za tepla, vzniká olivový olej.
Třetím lisováním za tepla vzniká tzv. sansa, neboli olivový olej z pokrutin, který je stále velmi kvalitním olejem.
Složení
Směs olivových olejů pocházejících pouze z italských oliv.
Použití
Panenský olej je považován za krále mezi olivovými oleji. Pro svou dokonalou vůni a chuť se používá především pro:
- Dochucení salátů, polévek, obložených mís, těstovin, rýže na biftečky
- Smažení, protože se nepřepaluje a je považován za nejzdravější tuk
Proč používat olivový olej
Olivový olej pomáhá tělu snižovat hladinu cholesterolu, dále je to antioxidant, tzn. že chrání organismus před působením volných radikálů a má mnoho dalších blahodárných účinků na organismus.
Je velice vhodný pro udržení krásné a zdravé pleti.
Další informace
Balení: 1 L
Skladování: Pro udržení kvality oleje se doporučuje skladovat olej v temnu a ne v blízkosti tepelných zdrojů. Při skladování pod 7°C dochází k tuhnutí. Je to běžný jev, který neohrožuje kvalitu výrobku, ale spíše dokazuje, že výrobek není ředěný
Výživové hodnoty ve 100 ml
Energie |
3389 kj /824 kcal |
---|---|
Tuky z toho nasycené mastné kyseliny z toho mononenasycené mastné kyseliny z toho polynenasycené mastné kyseliny |
91,6 g 13 g 69,6 g 9 g |
Sacharidy z toho cukry |
0 g 0 g |
Bílkoviny | 0 g |
Sůl | 0 g |
Hodnocení produktu
Produkt zatím nikdo nehodnotil, buďte první!