Penne all´Arrabbiata
Suroviny:
• 400g penne nebo tortiglioni • 4 stroužky česneku • sušené houby •
• 80g slaniny (nejlépe italská pancetta) • 500g krájených rajčat • olivový olej • feferonka • bazalka • sůl •
Příprava:
V širším kastrolu na olivovém oleji současně opražíme slaninu nakrájenou na kousky a česnek do růžova asi 3 minuty, přidáme sušené houby, které jsme měli předem namočené ve vodě. Zamícháme a necháme vařit asi 5 minut. Pak přidáme krájená rajčata, feferonku nakrájenou na kousíčky, osolíme a necháme vařit na mírném ohni asi 10 minut za občasného míchání, až šťáva zhoustne a olej bude červený. Chvíli před tím, než je šťáva hotová, přidáme bazalku a zamícháme. Mezi tím v osolené vodě uvaříme těstoviny. Scedíme je a dáme do kastrolu s rajčatovou omáčkou, smícháme, případně posypeme parmezánem, znovu zamícháme a ihned podáváme.
Čas přípravy: 20 minut
Porce: 4 osoby