Plněné placky z cizrnového kuskusu
Suroviny pro 4 osoby:
- 100g cizrnového kuskusu Martino
- 100ml vody
- 1 lžička jemné soli
- 1 lžíce extra panenského olivového oleje
- 2 vejce
- 1 špetka soli
- 2 lžíce strouhaného sýra Parmigiano Reggiano
- 200g ricotty
- bylinky (šalvěj, tymián, rozmarýn apod.) podle chuti
Příprava:
Dejte vařit vodu v nepřilnavém kastrolu a přidejte sůl a extra panenský olivový olej. Jakmile začne vařit, vypněte sporák a přidejte cizrnový kuskus. Nechte jej cca 5 minut odpočinout přikrytý pokličkou a potom jej dobře načechrejte vidličkou.
Nechte vychladnout.
Do misky vložte vejce, přidejte špetku soli, strouhaný sýr Parmigiano Reggiano a vyšlehejte vidličkou. Nyní přidejte vejce k cizrnovému kuskusu a dobře vše promíchejte.
Na nepřilnavé pánvi si rozehřejte trochu extra panenského olivového oleje a potom po lžících přidávejte kuskusovou směs tak, abyste vytvořili placičky. Opečte je z každé strany cca 4 minuty.
Mezitím si připravte náplň. Omyjte, osušte a nadrobno rozdrobte bylinky, potom je přidejte do ricotty a dobře vše promíchejte, aby vznikl hladký krém.
Nyní rozetřete krém z ricotty a bylinek na jednu kuskusovou placku a druhou plackou ji přikryjte.
Vaše lahůdkka je připravena k podávání.
Dobrou chuť.