Risotto alla Milanese
Suroviny:
• 400g rýže Arborio • 3 plátky másla • větší cibuli • sklenka bílého vína nebo prosecca (šumivé víno) • hovězí vývar nebo bujónovou kostku •
• šafrán sůl • parmezán •
Příprava:
Do většího kastrolu dáme 3 plátky másla a drobně nasekanou větší cibuli, kterou necháme zpěnit. Přidáme rýži, zamícháme, aby se zamastila. Zalijeme sklenkou bílého vína nebo prosecca, mícháme. Osolíme, přidáme hovězí vývar nebo bujónovou kostku a vodu, postupně po naběračkách, a občas mícháme. Asi po 7 min. přidáme šafrán a mícháme.
Až je rýže uvařená, al dente - ne rozvařená, zhasneme, přidáme 2-3 plátky másla a hodně strouhaného parmezánu a zamícháme. Necháme v kastrolu pod pokličkou asi 3 min. odpočinout a podáváme.
Čas přípravy: 20 minut
Porce: 4 osoby